top of page
limonine rezine z ingverjem 4.jpg

KUHARSKE
DELAVNICE

Nekaj o delavnici:

Marijini recepti iz Mlina

Zahtevnost: 2/5, primerno za začetnike

Čas trajanja delavnice: 6 ur

OPIS DELAVNICE:

Recepti iz Mlina

Delavnica je namenjena tako začetnikom kot tudi ljubiteljskim kuharjem. Na delavnici bomo pripravili 4 hodni veganski meni z brezglutenskimi opcijami s slovenskimi okusi na moderni način. Recepti za delavnico so zastavljeni tako, da se bomo pri vsakem receptu naučili določeno tehniko ali posebno uporabo sestavine.

Meni spodbuja kreativnost pri klasičnih poznanih receptih in je istočasno zastavljen tako, da udeleženca uči uporabe posameznih sestavin na način, da lahko doma z njimi eksperimentira brez napisanih receptov. 

2

KAJ BOMO KUHALI?

Recepti, ki jih bomo pripravili na delavnici, ne bodo objavljeni na mojem Instagram profilu. Osnova za recepte je knjiga in dnevnik Marije iz Mlina iz leta 1933. Vsi recepti bodo veganizirani in predstavljeni na moderni način. Se ti "zaroštan močnik", "ocvrte slane kocke", "nadete kolerabe" in "riževe hruške" dobro sliši? Nama z Edijem tudi in komaj čakava, da te stare recepte deliva z vami! 

Vsi recepti bodo pripravljeni tako, da so uporabni tudi v vsakodnevni kuhinji, poleg receptov pa bomo spoznali tudi nove tehnike, postopke in kombinacije sestavin.

3

CENA DELAVNICE ZAJEMA...

- vse sestavine in pripomočke za delavnico

- delo v manjših skupinah na 2 polno opremljenih otokih za kuhanje

- kavo, prigrizke in druženje ob prihodu

- razlago in prikaz izvedbe posameznih tehnik

- knjižico moderniziranih receptov iz leta 1933 in razlag priprave

- znanje in izkušnje dveh poklicnih kuharjev*

Na koncu delavnice bomo jedi servirali kot kosilo/večerjo in se ob njej podružili.

*delavnico bo tokrat z mano vodil tudi Edi Klobučar, bivši vodja Barbarelline kuhinje, z izkušnjami iz Güjžine in restavracije Gaudi&Naan.

4

CENA DELAVNICE

 

"Early bird" prijava do 25. 6. 2023: 75€

Polna cena delavnice: 85€

Članom Slovenskega veganskega društva ob poslanem dokazilu nudim 10% popust na udeležbo na delavnici. Na "early bird" ceno ni mogoče uveljavljati dodatnega popusta.

5

LOKACIJA IN TERMIN

Trenutno znani termini: 

sobota, 1. julij 2023: približno od 11:00-17:00

 

Delavnica bo potekala v Ljubljani, na lokaciji je urejeno brezplačno parkirišče. Lokacija je znotraj obvoznice in je enostavno dostopna z javnim prevozom. 

Prijava
na delavnico
arrow&v

Prijava na delavnico je uspešna!

oreo čokoladna krema 1.jpg

Imaš še kakšno vprašanje? 

Ali je delavnica zanimiva samo za vegane?

Ne! Delavnica je zanimiva za vse, ki jih zanima kreativna kuhinja. Na delavnici bomo spoznali zanimive nadomestke za sir, meso, jajca, poleg tega pa se bomo naučili tudi klasičnih tehnik kuhanja kot je naprimer priprava domačih njokov in mousse-a. 

Ali potrebujem predhodno kuharsko znanje?

Ne. Delavnica je zastavljena tako, da je primerna za popolne kuharske začetnike in istočasno za ljubiteljske kuharje. Spoznali bomo osnove kuhanja, kot je naprimer priprava dobrega solatnega preliva in hkrati tudi osnove kuhanja z izdelki, ki jih najdemo v profesionalnih kuhinjah.

Ali je delavnica primerna za celiakaše? 

Meni bo veganski in brez pšenice in drugih žit, ki vsebujejo gluten. Ker bo delavnica potekala v prostorih, kjer se pripravljajo tudi izdelki iz pšenice (izven časa delavnice), ne morem zagotoviti, da bodo končne jedi brez sledi glutena. V primeru celiakije, me prosim kontaktiraj.

Imaš še dodatno vprašanje?

Kontaktiraj me na IG profilu @nosmoothiesplease ali na elektronski naslov nosmoothiesplease@gmail.com

bottom of page