top of page
  • Anja / @nosmoothiesplease

Oreo čokoladna krema za torte ali mafine

Komponente recepta:

Recept za čokoladno kremo z Oreo piškoti, ki jo lahko uporabimo kot polnilo ali obmaz za torto, okrasitev mafinov, okrasitev brownijev oziroma kjekoli, kjer bi uporabili klasično čokoladno kremo.


Težavnost recepta: 1/5


Potrebna oprema:

Posoda za štedilnik

Štedilnik

Pribor za kuhanje

Mešalnik


Imaš vso potrebno opremo? Recept se nadaljuje spodaj.Recept je za...

en pekač mafinov ali kot obmaz za manjšo okroglo torto.


SESTAVINE

Sestavine za Oreo čokoladno kremo:

400 ml gostega kokosovega mleka iz konzerve

300 g kvalitetne temne čokolade*

100-120 g Oreo piškotov (po potrebi brezglutenski nadomestek)**

Vanilija

Ščep soliPOSTOPEK PRIPRAVE

Postopek topljenja čokolade

Čokolado stopimo. Stopimo jo lahko na pari na štedilniku ali v mikrovalovni pečici.


Čokolado v mikrovalovki topimo tako, da jo prižgemo za 30 sekund. Nato čokolado premešamo in damo v mikrovalovko za 30 sekund. Postopek ponavljamo dokler se čokolada ne stopi. Pri mikrovalovni pečici, ki jo imam doma, je skupni čas 1:30 minute.


Čokolado na pari topimo v posodi nad toplo vodo. Postopek lahko najdeš v tem posnetku. Tehnika se imenuje bain marie.


Postopek priprave čokoladne kreme

V mešalniku zmešamo stopljeno čokolado in vse preostale sestavine, razen Oreo piškotov. Ko je krema zmešana, jo prelijemo v posodo, v kateri jo bomo ohladili. Z roko nadrobimo Oreo piškote in jih s spatulo vmešamo v kremo. Kremo ohladimo čez noč v hladilniku ali pa jo za eno uro postavimo v zamrzovalnik in jo nato nekaj ur ohlajamo v hladilniku.NASVETI ZA SERVIRANJE


Če želimo lepo okrasiti torto ali mafine, bomo potrebovali nekaj dodatnih pripomočkov. Kremo lahko le namažemo na biskvit (kot je na fotografiji zgoraj) ali pa sladice dekoriramo. Nekaj pripomočkov, ki ti bodo prišli prav najdeš na spodnjih povezavah. Povezave niso sponzorirane. Torto ali mafine pa lahko okrasiš tudi brez dodatnih pripomočkov.


- nastavek za dekoriranje

- vrečka za dekoriranje

- vrtiljivi podstavek za dekoriranje torte

- kotna lopatica za razmazovanje kreme


OPOMBE

* Temno čokolado uporabimo, ker bi bila krema sicer presladka. Nujno moramo uporabiti čokolado, ki nam je dobra po okusu. Če nam okus čokolade ni všeč, nam tudi okus kreme ne bo všeč, ker je čokolada glavna sestavina.

** Oreo piškoti so veganski (v času pisanja te objave), niso pa brez glutena. Na brezglutenskih oddelkih je mogoče najti več piškotov, ki po izgledu in okusu spominjajo na Oreo piškote.


MOŽNE ZAMENJAVE


Ali lahko uporabim druge piškote?

Načeloma ja, vendar ne vem kako bo to vplivalo na okus čokoladne kreme.


Ali lahko uporabim light kokosovo mleko iz konzerve?

V kolikor zamenjaš le to sestavino, krema najbrž ne bo uspela, ker je light kokosovo mleko bolj redko. Lahko poskusiš in dodaš več čokolade ali trdilec za kremo.Imaš vprašanje? Si pripravil/a čokoladno kremo?

Piši mi na Instragramu na @nosmoothiesplease ali na elektronski naslov nosmoothiesplease@gmail.com. Vesela bom tudi fotografij sladic!
bottom of page