top of page
  • Anja / @nosmoothiesplease

Oreo cheesecake iz tofuja in indijskih oreščkov

Komponente recepta:

Recept je sestavljen iz podlage iz veganskih Oreo piškotov in cheesecake kreme iz tofuja in masla indijskih oreščkov. Cheesecake je pečen v pečici.


Težavnost recepta: 2/5


Potrebna oprema:

Pribor za kuhanje

Mešalnik

Pečica

Pekač za torte


Imaš vso potrebno opremo? Recept se nadaljuje spodaj.Recept je za...

eno manjšo torto premera 19 cm.


SESTAVINE

Sestavine za piškotno čokoladno podlago:

115 g veganskih Oreo piškotov (glej opombe*)

50 g margarine za peko


Opomba*: originalni Oreo piškoti so veganski, niso pa brezglutenski. Uporabimo lahko nadomestne piškote, kot so naprimer Mlinotestovi feel good čokoladni piškoti al pa Freezone piškote. Povezavo do Mlinotestovih piškotov najdeš tukaj, do Free zone piškotov pa tukaj. Uporabiš lahko tudi navadne piškote, ki jim primešaš kakav, vendar je v tem primeru potrebno prilagoditi količino margarine.


Sestavine za cheesecake kremo:

400 g tofuja

200 g masla indijskih oreščkov (glej opombe*)

150 ml rastlinskega napitka (glej opombe**)

1 čajna žlička koruznega škroba

80 g sladkorja

3 jušne žlice limoninega soka

4 nadrobljeni Oreo piškoti

Vanilija, po okusu

Ščep soli


Opombe*: Uporabimo lahko tudi cele indijske oreščke, ki jih v mešalniku zmešamo v kremo z ostalimi sestavinami. Priporočam, da se indijske oreščke v tem primeru za vsaj 20 minut namoči v vročo vodo. Za miksanje celih oreščkov potrebujemo bolj zmogljiv mešalnik.


Opombe**: Uporabila sem ovsen napitek. Uporabimo lahko kateregakoli, pazimo le, da ni preveč voden, ker lahko to spremeni teksturo kreme.


POSTOPEK PRIPRAVE

Postopek priprave piškotne podlage

Margarino stopimo. Piškote zmeljemo v mešalniku. V mešalnik dolijemo stopljeno margarino in še enkrat zmešamo, da se piškotna masa dobro sprime skupaj. Dno in strani pekača oblečemo v peki papir. Piškotno mešanico pritisnemo ob dno pekača in pekač postavimo v hladilnik, da se piškotna masa ohladi. Količino lahko tudi podvojimo in piškotno testo uporabimo tudi ob straneh.


Postopek priprave cheesecake kreme

Vse sestavine, razen piškotov, dobro zmešamo v mešalniku. Piškote nadrobimo z rokami, da niso popolnoma zdrobljeni, ampak ostanejo koščki piškota. Dodamo jih v cheesecake kremo in kremo prelijemo čez ohlajeno podlago.Imaš vprašanje? Si pripravil/a Oreo cheesecake?

Piši mi na Instragramu na @nosmoothiesplease ali na elektronski naslov nosmoothiesplease@gmail.com. Vesela bom tudi fotografij sladic!
bottom of page